(+31) 46 437 1885 | Bony Farma Health Products

Bony Systeem

Het Bony Systeem

Bony Basissysteem

In de loop der jaren is een basissysteem uitgekristalliseerd, waarvan in de praktijk gebleken is dat jonge duiven zich hiermee optimaal kunnen ontwikkelen. Dit basis-systeem raden we dan ook iedereen aan. 

Tot het Bony basissysteem rekenen we:

 • Bony S.G.R.

 • Bony Basiskern

 • Bony Omega 3 Nucleovit

 • Bony B.M.T.

 • Bony Mineral

• Bony M Mineralenmix Basic

Bovenstaande combinatie van ondersteunende voedingssupplementen is een uit-gebalanceerd basispakket dat duiven een gezonde basis verschaft, zowel tijdens het opgroeien als gedurende het vliegen kweekseizoen. Als basispakket groot en klein verkrijgbaar.

 

Productoverzicht

In het volgende overzicht wordt, naast voornoemde basisproducten, een uitgebreide keuze aan voedingssupplementen besproken. Men dient deze te benaderen als supplementen die als maatwerk in de diverse systemen kunnen worden ingepast:

• Algemene ondersteuning

• Ruiperiode

• Kweekperiode

• Jonge Duiven

• Opbouw naar de vlucht toe

• Opbouw naar fondvlucht

• Opvang na de vlucht

• Ondersteuning bij ziekte.

 

De rode draad in het Bony Basissysteem

Bony S.G.R. is het resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling. Het is de derde generatie van de verzurende kruidendranken van Bony Farma. Het volgen van het Bony Basissysteem kan in principe niet zonder deze verzurende kruidendrank.

Bony SGR

De drank bevat een aantal kruiden die bijdragen aan de verhoging van de weerstand. Onder andere: Echinacea purpurea, Eleuterococcus en Ginseng. Verder bevat Bony S.G.R. een aantal kruiden die helpen de spijsvertering te optimaliseren, hetgeen zich onder meer uit in een verbetering van de kwaliteit van de mest. De uitgebalanceerde samenstelling zorgt dat de darmflora verbetert en de groei van gisten zoals Candida albicans wordt afgeremd.

De betere darmflora draagt er toe bij dat de kans dat ziekteverwekkende colibacteriën de overhand kunnen krijgen geringer wordt. Dat is dan ook de reden dat de duiven die in het voorjaar tegen het Adenovirus aanlopen, in de praktijk sneller herstellen van deze infecties en minder ver terugvallen in conditie. In principe kan Bony S.G.R. het hele jaar door gegeven worden aan de duiven.

De jonge duiven mogen Bony S.G.R. krijgen vanaf het afzetten. Maar zelfs tijdens de kweek en daarvoor liggende periode kan het aan de oude duiven gegeven worden. Het is ook zeer geschikt om aan de oude duiven te geven bij de overgang van de papjongen naar vast voer. We adviseren dan de halve dosering. Dus 2,5 ml per liter drinkwater.

We raden aan om het in het begin na het afzetten niet dagelijks te verstrekken maar slechts een keer of twee drie, verdeeld over de week. Bony S.G.R. heeft namelijk een dermate stimulerende invloed op het lichaam en de vorm, dat de jonge duiven veel te vroeg als puntjes in de lucht te zien zijn. De vorm moet ook weer niet te vroeg komen. Naarmate de opleervluchten dichterbij komen adviseren wij Bony S.G.R. ook vaker te verstrekken. Zo’n 10 dagen voor de opleervluchten kan het dan dagelijks in het drinkwater gegeven worden.

Uit de praktijk bij onze proefduiven zien we dat ook het veerwerk van de jonge duiven verbetert door een geregelde gift van Bony S.G.R. Bij de meeste medicatie kan Bony S.G.R. gewoon in het drinkwater toegediend worden als de medicijnen dan over het voer worden verstrekt. Gelijktijdige toediening in het drinkwater met andere producten raden we af. Uitzonderingen hierop zijn de Bony Mineral en de Bony Cat Plus.

Bony S.G.R. is een zuiver natuurproduct dat absoluut geen schadelijke bijwerkingen kent. Desondanks adviseren we voor een optimale balans dat de duiven naast de Bony S.G.R. de beschikking hebben over voldoende mineralen, roodsteen e.d.

* Bony S.G.R. is onderdeel van het Bony Basissysteem waarmee de duiven een goede gezondheidsbasis wordt gegeven. Tot dit systeem behoren ook Bony B.M.T., Bony Basiskern, Bony M Mineralen Mix Basic, Bony Mineral en Bony Omega 3 Nucleovit. Gebruik van deze combinatie zorgt voor gezonde duiven.